LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

'De AVN is nu nog net zo nodig als 25 jaar geleden'

<span class='fontstyle0'>'De AVN is nu nog net zo nodig als 25 jaar geleden'</span>

Jubileumviering Asbestslachtoffers Vereniging Nederland.

Voor Asbestslachtoffers Vereniging Nederland stond vrijdag 23 september jongstleden in het teken van haar 25-jarig jubileum. In het Groot Handelsgebouw te Rotterdam kregen de zeventig aanwezigen een programma vol informatie en entertainment voorgeschoteld.
Onder de belangstellenden bevonden zich onder meer mensen van het Instituut Asbestslachtoffers (IAS), de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook longartsen Sjaak Burgers en Joachim Aerts waren van de partij.

Rob van der Heijden, bestuursvoorzitter van het IAS, was in zijn speech stellig: "De AVN is nu nog net zo nodig als 25 jaar geleden. Helaas, zeg ik er dan bij. De situatie was in 1997 bijzonder schrijnend. De hoop was dat de juridische lijdensweg voor patiënten met de tijd minder zou worden en dat er ook minder slachtoffers zouden komen. Maar het aantal slachtoffers is anno 2022 nog steeds niet afgenomen en hoewel er lichtpunten zijn, ook dankzij de oprichting van het IAS in 2000, is de juridische lijdensweg nog lang niet opgeheven."

Een volledig verslag van de bijeenkomst inclusief foto's kunt u hier lezen.

   
   

Jubileumboekje ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.

<span class='fontstyle0'>De AVN is nu nog net zo nodig als 25 jaar geleden</span>

   
   

vrijdag 14 oktober 2022  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode