LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Sterke oproep aan de Europese Commissie om een strikte blootstellingslimiet voor asbest vast te stellen

Sterke oproep aan de <span>Europese Commissie </span> om een strikte blootstellingslimiet voor asbest vast te stellen

Agnes Jongerius (Europarlementariër PvdA): "We hebben behoefte aan strenge regels om werknemers beter te beschermen, want er is geen veilig niveau van asbest. De grenswaarde van blootstelling aan asbest moet sterk verlaagd worden."

Voorafgaand aan het debat (18 okt) in het Europees Parlement stelt Agnes Jongerius (Europarlementariër PvdA): "Blootstelling aan asbest is de nummer één oorzaak van werkgerelateerde kankers in Europa. Hoewel asbest niet meer geproduceerd en niet meer gebruikt mag worden in Europa, is de schadelijke stof nog in heel veel gebouwen aanwezig. Het brengt daarmee dus miljoenen werknemers in gevaar.
Met de Europese Green Deal en de renovatiegolf zullen we miljoenen gebouwen gaan vergroenen, en dat is goed nieuws. Maar we moeten vermijden dat deze renovatiegolf de gezondheid en het leven van een hele generatie werknemers in gevaar brengt. Daarom hebben we behoefte aan strenge regels om werknemers beter te beschermen, want er is geen veilig niveau van asbest. De grenswaarde van blootstelling aan asbest moet sterk verlaagd worden.
De Commissie kan nu bewijzen dat het haar menens is met “Vision Zero” op het gebied van werkgerelateerde sterfgevallen. Geen enkele baan is het waard om voor te sterven."

Haar presentatie tijdens het debat in Straatsburg kunt u volgen via deze link.

https://twitter.com/a_jongerius/status/1450430374690136067?s=20

donderdag 21 oktober 2021permalink