LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbest risicofactor vastgoedwaarde 

Asbest risicofactor vastgoedwaarde 

De invloed van asbest op vastgoed is veel groter dan vastgoedeigenaren zich vaak realiseren. Wat zijn de kritieke punten die bepalen of u goed bezig bent, of dat u geld laat liggen?

In de vastgoedsector is asbest een veelbesproken thema. En niet voor niets, want asbest beïnvloedt vastgoed en de waarde daarvan, in veel meer opzichten dan vaak wordt gedacht. Tijdens het congres van het European Asbestos Forum komen deze facetten aan bod: van zorgplicht, due diligence en vastgoedverzekering, tot en met beleid & beheer en de grootschalige sanering van asbestdaken. Waarmee moet je rekening houden en hoe kom je tot goede keuzes?

Vastgoedwaardebepaling
Wat betekent asbest voor vastgoed? Arjan Endhoven, geaccrediteerd partner bij BDO Nederland op het gebied van due diligence, spreekt over dit onderwerp tijdens het komende European Asbestos Forum in het Krasnapolsky hotel. Due diligence, inzicht in kosten en risico's die gepaard gaan met het eigendom van vastgoed, is onmisbaar bij grote vastgoedbeslissingen, zoals bij aan- en verkoop, verhuur, transformatie van kantoorpanden of appartementencomplexen of bij verduurzaming van vastgoed. Asbest is één van de essentiële risicogebieden.

Binnen- en buitenlandse organisaties
Het thema Asbest & Vastgoed wordt tijdens dit congres breed belicht. Bekende sprekers delen hun visie met u en geven praktische adviezen. Met als doel om u tijdens dit congres nieuwe inzichten en bruikbare handvatten aan te reiken voor uw eigen organisatie.
Het congres biedt u de kans om te leren van de ervaringen van andere binnen- en buitenlandse organisaties. Bijvoorbeeld de asbestaanpak bij de internationale luchthaven Schiphol Airport. Of bij woningcorporatie De Alliantie en VN City in Wenen met haar zeer complexe due diligence. Daarnaast komen tal van andere interessante onderwerpen aan bod waaronder:
- Wanneer is ‘asbest en vastgoed’ een riskante investering?
- Hoe houdt u zicht op de vastgoedwaarde?
- Wanneer kunt u asbest beter laten zitten of verwijderen?
- Hoe voorkomt u onverwachte asbestproblemen en extra kosten bij bouwtrajecten?

Het European Asbestos Forum richt zich op alle belanghebbende partijen in de asbestketen, van wet- en werkgevers, beleidsmakers, verzekeraars, vastgoedeigenaren en woningcorporaties tot asbestsaneerders, bouw- en installatiebedrijven.

Datum: 30 september en 1 oktober 2016
Locatie: NH Grand Hotel Krasnapolsky, Amsterdam

Het complete congresprogramma staat op www.europeanasbestosforum.org.

woensdag 14 september 2016  |  1 reactiespermalink

Reacties

Onder woon-/leefgenot valt NIET de aanwezigheid van asbest...Waar dan ook. Het destijds (kennelijk) goedkoop aangeschafte en aangebrachte asbesthoudende materiaal blijkt dus toch duurkoop te zijn .. DIT vooral wat de gezondheid betreft en de dááraan verbonden kosten en leed. Oke, dit item gaat over andere kosten. Asbest en geld/kosten worden meer in een adem (..) genoemd dan asbest en gezondheidsbescherming, nóg steeds dus. Heel vervelend en meer dan dat voor hen die ooit besloten en móchten besluiten (..de overheid wist toch net als de wetenschap destijds al dat er een long-term risk werd genomen..) ermee aan het werk te gaan. Zij die het aanbrachten betalen al een érg hoge rekening met hun leven en nu de eigenaren van die bewuste panden én de maatschappij omdat er gesubsidieerd wordt uit de pot waar wij allen aan bijdragen.

reactie door Jan van Zelm  |  vrijdag 14 oktober 2016 @ 14:45 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode