LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Woningcorporatie Woonconcept maakt werk van asbestveiligheid

Woningcorporatie Woonconcept maakt werk van asbestveiligheid

Woningcorporatie Woonconcept werkt aan het asbestveilig maken van ongeveer 12.000 woningen in de gemeenten Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland.

Woningcorporatie Woonconcept laat weten dat zij voor huurders en medewerkers een veilige en gezonde woon-, werk- en leefomgeving wil en daarvoor is inzicht in de aanwezigheid van asbest in de woningen noodzakelijk.

Op basis van steekproeven laat de corporatie inventariseren waar en hoeveel asbest aanwezig is. Wordt bij de steekproef in een woning asbest aangetroffen dan worden ook direct vergelijkbare woningen in de straat of wijk onderzocht. Na de gemeente Meppel, waar de inventarisatie begin dit jaar is afgerond, vindt de inventarisatie nu plaats in Hoogeveen en daarna volgen woningen van Woonconcept in Steenwijkerland.

Asbest is een bouwmateriaal dat veelvuldig is toegepast in veel woningen en komt nog veel voor in woningen die zijn gebouwd tussen 1945 en 1993. Woonconcept voert de steekproef uit bij woningen van vóór 1994. Huurders die een woning van voor 1994 huren, worden door Woonconcept per brief over het onderzoek geïnformeerd.

dinsdag 24 mei 2016  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode