LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Kinderen, leerkrachten, doe-het-zelvers en onderhoudsmedewerkers steeds vaker risicogroep asbestblootstelling

Kinderen, leerkrachten, doe-het-zelvers en onderhoudsmedewerkers steeds vaker risicogroep asbestblootstelling

Het EESC (European Economic and Social Committee) heeft aangegeven dat kinderen, leerkrachten, doe-het-zelvers en onderhoudsmedewerkers steeds vaker behoren tot de groep waarvoor het risico aan asbestblootstelling verder toeneemt.

Het totaal aantal geschatte asbestgerelateerde sterfgevallen in Europa is 47.000 per jaar, dat is het dubbele van het aantal sterfgevallen als gevolg van verkeersongevallen zo stelt de commissie.

"De lidstaten en de Europese instellingen moeten nu actie ondernemen om het hoofd te bieden aan deze opkomende crisis in de volksgezondheid", aldus EESC-lid Enrico Gibellieri. "Er moeten nationale actieplannen komen en de Europese Commissie moet de urgentie van dit toenemende risico duidelijk overbrengen in alle politieke gremia in Europa.

Het comité heeft de Europese Commissie gevraagd om registers te maken van alle gebouwen met asbest en actieplannen te ontwikkelen voor de verwijdering van asbest in al die gebouwen.

dinsdag 27 oktober 2015  |  1 reactiespermalink

Reacties

Als vader van 2 kinderen die op schoolgebouwen les krijgen van vóór 1994, als nabestaande van een van de ontzettend (..en onnodig gevallen) vele asbestslachtoffers - óók maar vooral ook in Nederland - maar ook als bestuurslid van het Comité Asbestslachtoffers wil ik hier benadrukken dat het menens is...ALLEEN WIL EN/OF KÁN MEN DIT NU NOG NIET ZIEN !! Nu niets of te weinig doen levert een onomkeerbaar resultaat op. Ergo: Neem dit bericht ter harte !! Ik lees te vaak en te veel dat dit bericht eenvoudigweg de ónzichtbare waarheid is...Helaas! Maar stilzitten betekent: "Mijn kinderen en/of wij zijn een SITTING-DUCK" en dát moet je niet willen.

reactie door jan van zelm  |  donderdag 29 oktober 2015 @ 14:43 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode