LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Doorbraak in behandeling van asbestgerelateerde kanker

Doorbraak in behandeling van asbestgerelateerde kanker

Australische onderzoekers zijn voorzichtig optimistisch over een nieuwe therapie die een belangrijke doorbraak kan betekenen in de behandeling van asbestgerelateerde kanker.

Wetenschappers van het Chris O'Brien Lifehouse Center (Australië) hebben recent de resultaten bekendgemaakt van de nieuwe behandeling op patiënten bij wie na de therapie de mesothelioom bijna volledig was verdwenen.
Het gaat om een behandeling met zeer kleine genen, bekend als microRNA, die in staat zijn de tumorgroei te blokkeren.

Mesothelioom is een van de moeilijkste kankers om te behandelen en patiënten leven doorgaans niet lang na de diagnose. Tot nu toe is er eigenlijk slechts een werkbare chemotherapie beschikbaar en als die niet aanslaat blijven er weinig opties over.

Het baanbrekende onderzoek werd uitgevoerd door het Asbestos Diseases Research Institute (ADRI) in het Bernie Banton Centre. Dit centrum is in het leven geroepen als een reactie op het stijgende aantal slachtoffers met mesothelioom. Vóór zijn dood in 2007, heeft Bernie Banton fel gestreden voor de rechten van slachtoffers, zoals hijzelf,van asbestgerelateerde ziekten.

Aan het hoofd van dit onderzoek stond prof. Nico van Zandwijk, van het Asbestos Diseases Research Institute (ADRI). Nico van Zandwijk was onlang als spreker aanwezig tijdens het European Asbestos Forum in Amsterdam.

Zie ook:
Film interview op msn.com: Breakthrough gives hope

woensdag 29 juli 2015  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode