LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Actieplan Arbeidsveiligheid - SamenVeiligWerken.nl

Actieplan Arbeidsveiligheid - SamenVeiligWerken.nl

Het Actieplan Arbeidsveiligheid streeft naar een reductie van 25% in arbeidsongevallen anno 2012.

 

Asbest

Het Rijk wil dat er beter en strenger toezicht wordt gehouden op de verwijdering van asbest, zodat er minder gevaar is voor mens en milieu. Met gemeenten zijn duidelijke afspraken gemaakt om het toezicht op de asbestverwijdering structureel te verbeteren.

Het ministerie van SZW heeft het toezicht op bedrijven en certificerende instellingen verscherpt. De certificerende instellingen vervullen een belangrijke rol, omdat alleen zij asbest mogen verwijderen.

Alleen het vaststellen van regels en het aanreiken van hulpmiddelen is niet voldoende om in alle gemeenten een adequate uitvoering van asbestwet- en regelgeving te bewerkstelligen. Het Actieplan Arbeidsveiligheid beoogt ook in deze sector ondersteunend te zijn in het verbeteren van arbeidsveiligheid.

 

De website www.SamenVeiligWerken.nl is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wordt gepresenteerd in samenhang met het Arboportaal. De site www.SamenVeiligWerken.nl is bedoeld om informatie over arbeidsveiligheid bijeen te brengen en toegankelijk te maken voor ondernemers.   U leest er meer over het Actieplan Arbeidsveiligheid en u vindt instrumenten om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van arbeidsveiligheid. Daarnaast vindt u er informatie over de stimuleringsregeling 'Veilig werken door gedragsverandering'.

dinsdag 22 mei 2012permalink