LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Verbeterde schaderegeling Eternit asbestslachtoffers

Verbeterde schaderegeling Eternit asbestslachtoffers

Eternit in Goor breidt de schadevergoeding voor asbestslachtoffers uit met andere Overijsselse en enkele Gelderse gemeenten.

Mensen uit heel Overijssel en uit de Achterhoekse gemeenten Berkelland en Lochem die via het milieu asbestkanker hebben opgelopen door producten van Eternit, komen in aanmerking voor een schadevergoeding van het Goorse bedrijf.

Het bedrijf Eternit uit Goor heeft toegezegd de letselschaderegeling  voor asbestslachtoffers uit te breiden. Er bestond reeds een schaderegeling voor omwonenden van de gemeente Hof van Twente en Enter. Het gaat om de regeling voor niet-werknemers, die via het milieu, zoals asbestwegen, de ziekte mesothelioom (asbestkanker) hebben opgelopen. De vergoeding voor asbestslachtoffers van Eternit was tot nu toe beperkt tot inwoners van de gemeente Hof van Twente plus Enter. De regeling voor schaderegeling geldt nu voor geheel Overijssel en de gemeenten Berkelland en Lochem uit Gelderland.

Het is een uitbreiding van het asbestprotocol voor niet-werknemers van Eternit. Slachtoffers moeten kunnen aantonen dat zij voor 1999 langere tijd woonden op een erf of aan een toegangsweg waarin zich asbest van Eternit bevond.

maandag 14 mei 2012  |  1 reactiespermalink

Reacties

Bij mij is borstvlies kanker ontdekt en bewezen dat dat door asbest komt ,heb namelijk 13 jaar bij Eternit Goor gewerkt,mijn vraag is kom ik in aan merking voor een schaderegeling

reactie door Folkert Heres  |  maandag 5 november 2018 @ 22:13 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode