LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Corporatiesector goed bezig met aanpak asbest

Corporatiesector goed bezig met aanpak asbest

Corporaties zijn actief bezig met een betere aanpak van asbest. Dat schrijft minister Spies in een brief aan de Tweede Kamer.

De aanleiding voor de brief van minister Spies is het zwartboek geweest met ervaringen van huurders en bewonerscommissie van de wijk Jericho-Jeruzalem, over de asbestverwijdering door woningcorporatie de Alliantie in Amersfoort.

De Alliantie was in 2010 nalatig in het tijdig verstrekken van informatie aan de huurders over de asbestdaken op hun woningen en schuurtjes. Die zijn inmiddels vervangen. De minister constateert dat de corporatie sindsdien asbestsanering goed heeft opgepakt. Zo heeft de corporatie in haar nieuwe beleid rond asbest nu veel aandacht voor de communicatie met bewoners.

Handboek Asbest

De zorgplicht van corporaties komt ook uitgebreid aan de orde in het handboek Asbest, zo schrijft de minister aan de Kamerleden. Ze verwijst ook naar het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS), dat mede door Aedes is geïnitieerd en ontwikkeld. Het systeem maakt inzichtelijk welke partijen op welk moment bezig zijn met de verwijdering van asbest. Deze maand wordt de eerste versie gelanceerd.

Green Deal

Ten slotte verwijst de minister in haar brief naar de gesprekken die Aedes momenteel voert met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over een Green Deal. Deze gaat over het versneld vervangen van asbestdaken gecombineerd met het plaatsen van zonnepanelen.

 

BRON: Aedes

zondag 6 mei 2012  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode