LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

School Purmerend: ondanks vrijgavecertificaat toch asbest

School Purmerend: ondanks vrijgavecertificaat toch asbest

Twee scholen in Purmerend waar de giftige stof asbest is gevonden blijven nog zeker twee weken dicht. De gebouwen gaan op zijn vroegst pas weer op maandag 26 september open. Het onderzoek naar de aanwezigheid van asbest duurt langer dan gepland.


De gemeente wil zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan. Het afgezette gebied is vergroot en alle bosjes in het afgezette gebied worden gesnoeid en onderzocht. Ook in de patio van de scholen wordt onderzoek gedaan naar asbest. Daarnaast wil de gemeente ook de bibliotheek aan het Zichthof onderzoeken.

Ondanks vrijgavecertificaat toch asbest
In de zomervakantie zijn de basisscholen de Boemerang en de Ploegschaar in Purmerend verbouwd. Bij de verbouwing zijn asbesthoudende platen weggehaald door een specialistisch bedrijf. Bij de oplevering van de verbouwing is gecontroleerd of alles veilig en schoon opgeleverd is. De gemeente heeft hiervan een certificaat gekregen.
Er kwamen berichten binnen bij de gemeente dat er nog bouwresten in de omgeving van de scholen lagen. De gemeente heeft laten onderzoeken wat de samenstelling van de gevonden bouwresten was. Hieruit werd duidelijk dat er asbest in het bouwafval is gevonden.

De gemeente laat nu onderzoeken hoe het kan dat het terrein niet schoon was, terwijl het wel als zodanig is opgeleverd na de verbouwing.

vrijdag 16 september 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode