LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Certificaat MVO in asbestbranche

Certificaat MVO in asbestbranche

In toenemende mate zijn opdrachtgevers gevoelig om bij voorkeur zaken te doen met bedrijven die duurzaamheid en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) in hun bedrijfsvoering hebben geïntegreerd.

De MVO Prestatieladder, een nieuw certificatieschema, is op de markt gekomen in 2010. Om voor dit certificaat in aanmerking te komen is het nodig om MVO in te bedden in bestaande of nieuwe managementsystemen. Waarom? Om het risico te voorkomen dat MVO een eenmalige activiteit wordt, waarmee de investering alleen maar geld kost en niets oplevert.

"Misschien is het niet direct een logische combinatie, asbestsanerings- en sloopbedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dat zou het wel moeten zijn. Asbestsanering maar ook het verrichten van sloopwerken zijn een zeer maatschappelijk gerichte bedrijfsactiviteit en daarmee een uitermate geschikte branche om gericht dit bedrijfsmodel te gaan gebruiken", aldus Jan Horyon, eigenaar van het gelijknamige asbestsanerings- en sloopbedrijf en sinds kort de trotse bezitter van het MVO-certificaat.

Meer informatie over MVO:

vrijdag 26 augustus 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode