LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

116 000 vierkante meter aan asbest vervangen

116 000 vierkante meter aan asbest vervangen

Overijssel steekt miljoenen in zonnepanelen. Dankzij een actie van de Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel wordt er in Overijssel binnenkort 116 000 m2 aan asbest vervangen voor 14 500 zonnepanelen. De actie wordt mogelijk door een subsidie vanuit de regeling ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop'.

Vervolg op ' Asbest van het dak'
De subsidie stelt in totaal 115 agrarische bedrijven in staat om asbest van het dak te verwijderen en de daken te voorzien van zonnepanelen. Dat levert een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe energie op, gezamenlijk 3.4 miljoen Wattpiek. Dit betekent dat de deelnemende bedrijven gemiddeld 57% voorzien in hun eigen energieverbruik en 850 huishoudens van energie zouden kunnen voorzien. Dit leidt tot een CO2 besparing van 1440 ton per jaar.
De regeling volgt op het project ‘Asbest van het dak, energie in het bedrijf' uit 2010. Via een website en telefonische spreekuren zochten veel boeren contact over de regeling wat heeft geleid tot veel aanvragen. 115 van die aanvragen zijn gehonoreerd. Gemiddeld hebben de boeren 0,88 euro aan subsidie per Wattpiek aangevraagd. Voor de regeling was 3,5 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is nu 3 miljoen euro besteed. Het resterende bedrag zal de provincie besteden aan andere projecten rond zonne-energie. De provincie Overijssel evalueert binnenkort de regeling en buigt zich dan over een eventuele vervolgstap.

woensdag 17 augustus 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode