LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

NEN 2990 - eindcontrole na asbestverwijdering - gewijzigd

NEN 2990 - eindcontrole na asbestverwijdering - gewijzigd

NEN heeft normontwerp NEN 2990 ‘Eindcontrole na asbestverwijdering' gepubliceerd voor commentaar. Deze norm beschrijft de manier waarop een ruimte waaruit asbest is verwijderd, gecontroleerd wordt op de aanwezigheid van asbesthoudende resten. Dit normontwerp is een herziene versie van de oorspronkelijke norm uit 2005.



NEN 2990 is herzien om een optimale afstemming te realiseren met de meest recente wet- en regelgeving, certificatieschema's en overige normen op het gebied van asbest.



Wat is er veranderd?

De belangrijkste wijzigingen vloeien voort uit de herziening van het Arbobesluit in 2006. Het veiligheidsregime voor asbestverwijdering is toen onderverdeeld in drie risicoklassen. Voorheen werkte men in de asbestsector met één risicoklasse. Verder zijn verschillende inhoudelijke procedureverbeteringen doorgevoerd op basis van voortschrijdend inzicht.


Tenslotte wordt in deze herziene versie geanticipeerd op een mogelijke aanscherping van de asbest wet- en regelgeving naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad. Dit omvat vooral de mogelijke toepassing van een meer gevoelige en selectieve meettechniek, gebaseerd op scanning elektronenmicroscopie. Onderdelen die betrekking hebben op deze techniek zijn vooralsnog als optioneel onderdeel in de normtekst opgenomen.



Normontwerp ter commentaar

Op ontwerp NEN 2990 ‘Eindcontrole na asbestverwijdering' kan tot 1 augustus 2011 commentaar worden ingediend via www.normontwerpen.nen.nl.



Informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Caroline van Hoek, Consultant NEN Milieu, telefoon (015) 2 690 303 of e-mail milieu@nen.nl.

donderdag 5 mei 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode