LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Samenvatting Algemeen Overleg asbestrisico's

In het AO van donderdag 7 april over de risico's van asbest stonden vier punten op de agenda. Naast de drie taaie rapporten naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad werd er op het laatst ook nog het onderwerp 'asbestinventarisaties op scholen' op de agenda gezet.


Wellicht dat al deze rapporten bij elkaar iets te veel waren om tot een goed inhoudelijk debat te komen. Het debat was via het internet live te volgen en je zag de deelnemers vooral gebogen in de papieren documenten die voor hen lagen, op zoek naar de juiste vragen. Zo werd het een nogal staccato-achtig debat waarin de samenhang ontbrak maar werd ook het gebrek aan kennis duidelijk.

Enkele punten uit dit debat:
- Beunhazen harder aanpakken
- Boetes moeten omhoog
- Pakkans omhoog
- Vereenvoudiging regelgeving
- Aanscherping certificering
- Regeling vervangen asbestdaken gehandhaafd
- Samen met de sectorraden en de VNG worden afspraken gemaakt waar de volledige medewerking wordt toegezegd aan het realiseren van een asbestinventarisatie bij alle scholen voor de zomer van 2012. Maar hoe dit gefinancierd moet worden werd niet duidelijk.

Er was enige verbazing bij de deelnemers toen genoemd werd dat het aantal inspecteurs t.b.v. handhaving op de vingers van een hand zijn te tellen. Als de uitkomst van dit debat is dat het aantal handhavers fors omhoog moet dan is er toch wat gewonnen.

vrijdag 8 april 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode