LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Interpolis: dekking schade door asbest uit pakket

Vanaf 1 april zijn klanten van Interpolis niet langer verzekerd voor het aansprakelijkheidsrisico als gevolg van asbest.


Verzekerden die bij Interpolis een Bedrijven Compact Polis met een aansprakelijkheidsverzekering hebben gesloten, zijn geconfronteerd met een en bloc-wijziging. Vanaf 1 april is dekking voor schade door asbest uitgesloten op de aansprakelijkheidsverzekering. Directeur Rob Koolen schreef in een aangetekende brief aan klanten: "Al in 2003 hebben alle aansprakelijkheidsverzekeraars in Nederland de dekking voor schades ontstaan door asbest uit de polisvoorwaarden bij bedrijven verwijderd. Op dat moment heeft ook Interpolis voor nieuwe klanten het asbestrisico in de voorwaarden uitgesloten. Voor bestaande klanten is de dekking in stand gehouden, op basis van de toen aanwezige kennis over asbest. "

maandag 4 april 2011  |  2 reactiespermalink

Reacties

Dát betekent dus dat wanneer een bedrijf voor een (in de zich voordoende situatie) grotere groep asbestslachtoffers verantwoordelijk wordt gehouden dat dát bedrijf uit 'eigen financiële middelen moet (!) putten' om de dan toegewezen schadevergoedingsplicht ZELF in te vullen. Is dát de verklaring voor het mechaniek dat er zo min mogelijk op de claim-mogelijkheid voor asbestslachtoffers wordt gewezen ?

reactie door Jan van Zelm  |  maandag 1 september 2014 @ 08:27 uur

Dat zou ook betekenen dat ontstane gezondheidsschade bij ( voormalig ) werknemers in de asbest c.q. asbestverwerkende industrie ( indirect ) geen beroep meer kunnen op verzekeringsgelden als hun gezondheid door het asbest is aangetast ( longkankers ). De ( ex- ) werknemers worden dan nog eens extra in de kou gezet, wat zeer onwenselijk en bovendien zeer schrijnend zou zijn.

reactie door Onafhankelijk Papendrecht  |  zaterdag 6 september 2014 @ 13:54 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode