LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Scholen: risico inventarisatie asbest uitvoeren

Scholen: risico inventarisatie asbest uitvoeren

Scholen en kinderdagverblijven (gebouwd voor 1994) zijn vanuit de arbeidsomstandighedenwetgeving verplicht om een Risico Inventarisatie&Evaluatie op te stellen naar de aanwezigheid van asbest.


Recentelijk, in twee afzonderlijke uitzendingen van Radar en Zembla, is naar voren gebracht dat slechts 75 % van de basisscholen en 52 % van de middelbare scholen geen, of geen volledige asbestinventarisatie heeft laten verrichten. In de uitzendingen van Radar en Zembla kwam ook naar voren dat scholen niet altijd over gaan tot het saneren van asbest, terwijl de aanwezigheid wel is vastgesteld waardoor er mogelijk een direct gevaar bestaat voor blootstelling aan asbestvezels.

De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft in antwoord op schriftelijke vragen van de fractie van de Bossche Groenen, d.d. 9 februari 2010 aangegeven zich alleen te beperken tot het sturen van een brief aan de schoolbesturen, waarin gewezen wordt op het gevaar van asbest en hoe daar mee om te gaan, wanneer door middel van een Risico Inventarisatie&Evaluatie asbest wordt geconstateerd.
Daarom vragen de Bossche Groenen middels de Motie Vreemd aan de Orde van de Dag - Asbest in scholen aan het college: sturing te geven aan een asbestinventarisatie van alle schoolgebouwen, kinderdagverblijven en openbare gebouwen van voor 1994, door middel van het opstellen van een RI&E met als doel inzicht te krijgen op de aanwezigheid van asbesthoudende materialen en de raad hiervan op de hoogte te stellen.


Asbest in scholen - Motie Vreemd aan de Orde van de Dag (pdf)

maandag 24 januari 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode