LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Corporatie SWZ maakt haar woningbezit asbestvrij

Corporatie SWZ maakt haar woningbezit asbestvrij

Met een investering van 8 miljoen euro gaat SWZ in Zwolle haar woningbezit asbestvrij maken. Bij een inventarisatie werd bij 5.850 van de 7.000 woningen asbest aangetroffen. De corporatie maakte een plan van aanpak en informeerde alle bewoners.

SWZ begon met de inventarisatie omdat zij bij mutaties en onderhoudsplannen regelmatig op asbest stuitte. De kostbare verwijdering leidde telkens tot onverwachte budgetoverschrijdingen, terwijl de corporatiesector de kasstromen juist beter moet beheersen. Bovendien wisten huurders vaak niet dat er asbest in hun woning aanwezig was.

De corporatie besloot al het asbest te inventariseren en de verwijdering op te nemen in onderhoudsplannen. ‘Binnen het geplande groot onderhoud starten we met het weghalen van goed bereikbaar asbest', vertelt Joost Kroes, manager Vastgoedbeheer. ‘Daarnaast wordt het bij elke mutatie aangepakt. Zo willen we in twaalf jaar alles verwijderen, maar het kan wat uitlopen.' Alle betrokken bewoners zijn schriftelijk geïnformeerd over het asbest dat in hun woning is aangetroffen.


BRON: Aedes

maandag 10 januari 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode