LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Nieuwe asbestcertificatieschema's uitgesteld

Nieuwe asbestcertificatieschema's uitgesteld

In de decemberuitgave van het VERAS Journaal (Vereniging voor aannemers in de sloop) staat te lezen dat SZW tegemoet komt aan enkele bezwaren met betrekking tot de nieuwe asbestcertificatieschema's. Het eerdere voorstel van SZW om het uitbesteden van asbestwerk door asbestgecertificeerde aannemers in het geheel te verbieden, is

van de baan. Het voorstel van de branche dat een gecertificeerde asbestverwijderaar mag uitbesteden aan een gecertificeerde onderaannemer is overgenomen. Wat SZW betreft zullen hieraan wel regels worden gesteld. De uitbestedende asbestsaneerder wordt mede verantwoordelijk voor bepaalde kwaliteitsaspecten van de gecertificeerde onderaannemer die het werk uitvoert.

Naar aanleiding van de oppositie uit het werkveld, heeft SZW ook haar voorstellen betreffende het sanctiebeleid heroverwogen. Omwille van de procedurele waarborgen, stelt het ministerie voor dat de certificatie-instellingen gezamenlijk een soort van ‘bezwarencommissie' instellen. Ingeval van een (voornemen tot) intrekking van een certificaat, kan de certificaathouder bij deze commissie om herziening vragen. Verder stelt SZW een soort van ‘verwijtbaarheidtoets' voor. Aldus SZW zal overigens niet snel worden aangenomen dat er sprake is van het ontbreken van verwijtbaarheid.


BRON: VERAS Journaal

dinsdag 4 januari 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode