LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbestcalamiteit TU Eindhoven

Asbestcalamiteit TU Eindhoven

Tijdens de verbouwing van de W-hal op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is asbest gevonden op de vloer van de kruipruimte. Zeventien tot achttien werknemers van bouwbedrijven en twee of drie medewerkers van de TU/e zijn in de kruipruimte geweest. Zij zijn op de hoogte gesteld. Onderzocht wordt welke gezondheidsrisico's ze hebben gelopen. Dat heeft het College van Bestuur vrijdag 25 juni laten weten.

De asbestvezels zijn aangetroffen tijdens een bodemonderzoek dat standaard wordt uitgevoerd bij bouwprojecten. De vondst is opvallend omdat in maart de asbestsanering was afgerond en het gebouw na diverse inspecties asbestvrij was verklaard.

Het College van Bestuur (CvB) stelt een onderzoek in naar de hoeveelheid en verspreiding van het asbest. Ook wordt gekeken welke gezondheidsrisico's het personeel van de bouwbedrijven en medewerkers van de TU/e hebben gelopen. "Onze indruk is dat de meeste mensen korte tijd in de kruipruimte zijn geweest", aldus CvB-woordvoerder Peter van Dam. Volgens hem zijn alle medewerkers op de hoogte gesteld en zijn ook alle betrokken instanties ingelicht.
Het CvB gaat ook uitzoeken wie precies verantwoordelijk is voor de gang van zaken en kijkt of er juridische gevolgen zijn.

dinsdag 29 juni 2010  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode