LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Remi Poppe: asbestinterventiediensten snel invoeren

Remi Poppe: asbestinterventiediensten snel invoeren

In een interview met Asbest en Bouw liet Remi Poppe (SP) weten dat asbestfraude veel harder moet worden aangepakt. "De huidige regelingen werken niet en mens en milieu worden nog steeds op onverantwoorde wijze blootgesteld aan de sluipmoordenaar asbest."

Tijdens het Algemeen Overleg van 18 februari naar aanleiding van het asbestrapport, heeft Remi Poppe enkele voorstellen gedaan voor een verbetering van de asbestregulering. Poppe: "Hoewel er nu meer aandacht is voor asbest, blijken alle tot nu toe genomen maatregelen onvoldoende. Asbestschandalen zijn aan de orde van de dag. Tegen de sluipmoordenaar asbest zien we een versnipperde en ineffectieve aanpak via, gemeenten, milieupolitie, Arbeidsinspectie en VROM -inspectie. Haal de verantwoordelijkheden voor naleving door bedrijven weg bij gemeenten en stel per veiligheidsregio speciale Asbestinterventiediensten in."

Verder stelt Poppe dat gemeenten meer asbestkennis in huis moeten hebben en hiertoe verplicht zouden moeten worden.

In de komende uitgave van het vakblad Asbest en Bouw kunt u de complete weergave van dit interview lezen en gaan we verder in op het asbestrapport.

Foto Ari Versluis / SP

maandag 22 februari 2010  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode