LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

V&D vrijgesproken in asbestzaak

ALKMAAR De rechtbank in Alkmaar heeft V&D vrijgesproken van het blootstellen van personeel en winkelend publiek aan asbest. De officier van justitie had een boete van 60.000 euro geëist.

Op 13 maart 2008 werd een filiaal van het warenhuis in Hoorn op last van de arbeidsinspectie gesloten, omdat er asbest aanwezig was in plafondplaten. De directie was daarvan op de hoogte, maar heeft volgens de rechtbank geen mensen in gevaar gebracht, omdat de werkzaamheden aan het plafond nog niet waren begonnen.

Het is nog niet bekend of het openbaar ministerie in hoger beroep gaat.

BRON: RTV Noord Holland
Zie ook eerder bericht: Geldboete V&D wegens asbest - geplaatst op 26-01-2010

Korte weergave uitspraak:
Het feit dat er asbest in het plafond van de V&D in Hoorn zat, levert geen bewijs op dat werknemers en bezoekers van dit winkelfiliaal in levensgevaar waren of dat er ernstige schade aan de gezondheid te verwachten was. De rechtbank in Alkmaar is van oordeel dat hiervoor in het dossier en op de terechtzitting geen bewijsmiddelen zijn geleverd.

De risicoanalyse die het Openbaar Ministerie aanhaalde in deze zaak, is volgens de rechtbank niet gelijk te stellen aan het oordeel van deskundigen over de mate van levensgevaar of gezondheidsschade door aanwezigheid van asbest in het winkelfiliaal van V&D. De risicoanalyse bepaalt slechts de mate van urgentie voor sanering. De conclusie van de rechtbank in Alkmaar is dan ook dat de V&D wordt vrijgesproken van alle ten laste gelegde feiten.


maandag 8 februari 2010  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode