LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Geldboete V&D wegens asbest

De officier van justitie in Alkmaar heeft een geldboete geëist van 60.000 euro, waarvan 20.000 voorwaardelijk, tegen Vroom & Dreesman BV.


Het bedrijf zou haar personeel en winkelend publiek in het filiaal in Hoorn hebben blootgesteld aan asbest. Volgens de officier was de directie ervan op de hoogte dat zich asbest bevond in de plafondplaten. Het bedrijf nam echter geen of onvoldoende maatregelen om te voorkomen dat werknemers en winkelend publiek werden blootgesteld aan kankerverwekkende stoffen.

De afgelopen jaren deden verschillende bureaus onderzoeken naar de aanwezigheid van asbest in het pand. Uit het laatste onderzoek bleek dat sanering dringend noodzakelijk was. V&D was dat ook van plan, maar dan wel pas na het bekende Prijzencircus. Zover kwam het echter niet, want het nevengebouw werd op last van de arbeidsinspectie op 13 maart 2008 gesloten, twee weken voor de start van de voordeelweken.


Volgens Theo Heemskerk, directeur Operations & Logistiek en de procesvertegenwoordiger van V&D, was de sloopvergunning ten tijde van de sluiting al aangevraagd. "Wij maakten uit het onderzoeksrapport niet op dat het gezondheidrisico dusdanig groot was dat we de deuren meteen moesten sluiten. Daarom hebben we besloten pas na het Prijzencirus, voor V&D de drukste weken van het jaar, tot actie over te gaan", aldus Heemskerk. De officier van justitie noemde V&D daarom een 'calculerende verdachte'.

Uitspraak is over twee weken.

BRON: RTV Noord Holland

dinsdag 26 januari 2010  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode