LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Strop 300.000 euro: defensie verkocht Boreel kazerne als asbestvrij aan gemeente Deventer

Omdat de gemeente Deventer vooraf had verklaard dat het gebouw asbestvrij was, is ze nu contractueel verplicht om de schoonmaakkosten van de kazerne te betalen. "Daar is geen speld tussen te krijgen", baalt wethouder Ahne.

De gemeente verkocht de monumentale kazerne voor het symbolische bedrag van één euro aan DC Vastgoed. De ontwikkelaar zou de Boreel restaureren. Direct na het begin van de herstel bleek dat er overal in het pand nog asbest was verwerkt. Die vondst kwam als een verrassing.

Eind jaren '90, vlak voordat de gemeente het leegstaande kazernecomplex overnam van defensie, was de Boreel namelijk al eens gesaneerd. Asbesthoudende materialen zouden zijn verwijderd. "Als gemeente hebben wij de Boreel ook zogenoemd asbestvrij overgenomen. Daarom hebben we het ook zo doorverkocht", zegt Ahne. De wethouder laat onderzoeken of de gemeente de schoonmaakclaim nu op haar beurt bij defensie kan neerleggen. "Reken er maar op wij defensie zullen aanspreken als we daar mogelijkheden voor zien."

Hoeveel de sanering de gemeente precies gaat kosten is nog niet duidelijk. De gemeente voert hierover nog gespreken met DC Vastgoed.

vrijdag 4 december 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode