LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Gevolgen vondst asbest winkelcentrum Corridor onderschat

Uit een door de gemeente Veenendaal gemaakte evaluatie van de asbestproblematiek in de Corridor blijkt dat 'de kwestie in eerste instantie als relatief eenvoudig milieu-incident is opgevat en niet als een crisis'. Dat de gemeente bij een calamiteit in de openbare ruimte snel moet worden gewaarschuwd om maatregelen te kunnen nemen is ook niet bij iedere betrokken instantie even duidelijk.

"Kennelijk is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat de gemeente bij dit soort situaties een (publiek) belang heeft en op zijn minst moet worden ingelicht." Een dienstdoende brandweerman dacht er wel aan en daardoor konden er op basis van de asbestwetgeving snel maatregelen worden genomen.


De brandweer kreeg op 5 juli van dit jaar een melding dat tijdens de verbouwing van de winkelruimte van Albert Heijn in de Corridor asbest was aangetroffen. De werkzaamheden werden stilgelegd en een deel van het winkelcentrum werd gesloten voor het publiek. Op 17 juli ging de Corridor weer open, de winkel van Halfords volgde op 22 augustus en de AH op 7 oktober.

Een crisisbeheersingsorganisatie ging aan het werk, ook omdat er mogelijke gezondheidsrisico's waren voor zowel het winkelpersoneel als omwonenden en publiek. In het algemeen is er door alle betrokken instanties goed gereageerd op de ontstane calamiteit, maar er worden bij de evaluatie wel enige aanbevelingen gedaan om bij dit soort incidenten nog beter en duidelijker te communiceren.

(BRON: www.veenendaalsekrant.nl maandag 2 november 2009)

maandag 2 november 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode