LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Minder bureaucratie bij asbestverwijdering

De woningbouwvereniging in Moordrecht hoeft niet meer voor iedere asbestverwijdering een vergunning aan te vragen. Op woensdag 28 oktober ondertekenden wethouder Ron Gast van de gemeente Moordrecht en de heer Jo Krul van Woningbouwvereniging Moordrecht een asbestprotocol. De overeenkomst geldt tot eind 2010.


Regelmatig moet asbest uit woningen worden verwijderd. Particulieren kunnen voor kleine hoeveelheden - tot 35 m2 - volstaan met een asbestmelding bij de gemeente. Bedrijven moeten voor iedere asbestverwijdering een sloopvergunning aanvragen. Voor woningbouwverenigingen is dat een tijdrovende klus. Zij hebben regelmatig kleine hoeveelheden asbesthoudende materialen te verwijderen, bijvoorbeeld bij onderhoud of het oplossen van klachten. Zowel landelijk als lokaal roept dit problemen op, soms zelfs met onnodige leegstand tot gevolg.


Woningbouwvereniging Moordrecht heeft een eigen stappenplan opgesteld, met als uitgangspunt dat uiteindelijk alle woningen die worden verhuurd, asbestvrij zijn. Door de overeenkomst met de gemeente mag de woningbouwvereniging nu zonder vergunning tot 35 m2 aan asbest verwijderen per woning.

(BRON: www.lonradio.nl)

donderdag 29 oktober 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode