LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Celstraf voor directeur om stilzwijgen asbestgevaar

Celstraf voor directeur om stilzwijgen asbestgevaar

Een 72-jarige directeur van een aannemersbedrijf uit het Brabantse Schaijk is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De man was er als leidinggevende van op de hoogte dat werklui bij een project van zijn onderneming in het Gelderse Spijk niet goed waren beschermd tegen asbest.

Het bedrijf moet een boete van 125 duizend euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem donderdag bepaald, heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bevestigd.

De bouwvakkers waren in januari en februari 2005 niet goed beschermd aan het werk in het pand, waarvan een deel werd gesloopt. In het pand was echter asbest aanwezig, waardoor er gezondheidsgevaar voor de werklieden bestond.


Wie asbest inademt, kan ziekten als longkanker krijgen. Tijdens de werkzaamheden kwam onder meer een deel van het dak naar beneden, waarbij een stofwolk met asbest vrijkwam. Werknemers van de 72-jarige man uit Schaijk en zijn bedrijf zijn hierdoor in gevaar gebracht.

Een deel van het puin inclusief de asbest is daarnaast op twee verschillende plekken gestort in oppervlaktewater. Hoewel asbest in natte vorm in principe ongevaarlijk is, is door het storten van het puin het oppervlaktewater wel vervuild.

BRON: Trouw.nl

zondag 11 oktober 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode