LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Paleis op de Dam geopend na verwijdering tonnen asbest

Paleis op de Dam geopend na verwijdering tonnen asbest

Na vier jaar gesloten te zijn geweest wegens een grote renovatie is in het weekend van 13 en 14 juni het paleis op de Dam weer feestelijk geopend. Zondag 14 juni is er een zomertentoonstelling gestart over de geschiedenis van het paleis en kan het publiek een presentatie zien over de verbouwing.

Asbestvrij
In het paleis zijn verouderde installaties vervangen, is onder meer de keuken gemoderniseerd en zijn de appartementen voor gasten en personeel vernieuwd. Het paleis kan nu weer gebruikt worden voor staatsbezoeken, banketten en officiële ontvangsten.

Bovendien kunnen bezoekers en officiële gasten zonder gezondheidsrisico's het paleis bezoeken want het paleis is volledig gestript van alle aanwezige asbest in wanden, vloeren, plafonds en om leidingen.


Dat deze asbestsanering een van de oorzaken was dat de renovatie zo lang heeft geduurd wordt duidelijk met de wetenschap dat er meer dan 40 ton aan asbestafval is geborgen. Mede hierdoor zijn waarschijnlijk ook de kosten van deze renovatie fors boven begroting uitgekomen, namelijk de begrootte 69 miljoen euro zijn er uiteindelijk 81 miljoen geworden.

maandag 15 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode