LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Resultaten asbestvolgsysteem in juni bekend

Resultaten asbestvolgsysteem in juni bekend

De praktijktest met het asbestvolgsysteem is bijna klaar. De pilot is afgerond en in mei maken de betrokken ketenpartners de balans op. Bij een positief resultaat beoordelen zij hoe de gestroomlijnde werkwijze voor asbestverwijdering in gebruik kan worden genomen. Met het asbestvolgsysteem besparen ondernemers jaarlijks 1 miljoen euro door tijdswinst.

Verplichting
Bedrijven en overheden die betrokken zijn bij asbestverwijdering hebben in de afgelopen periode een volgsysteem getest dat de regeldruk voor ondernemers jaarlijks met één miljoen euro moet terugbrengen. Bovendien bestrijdt het systeem de oneerlijke concurrentie in de branche. Brancheverenigingen bepleiten al verplichtstelling. Voor de implementatie en het beheer van het systeem wordt gedacht aan Stichting Certificatie Asbest (SCA). Gebruik van het systeem kan dan tevens onderdeel van de certificeringseisen worden.


Beheer
Aangezien dit gevolgen heeft voor de bestuursstructuur van SCA stellen de ministeries van SZW en van VROM een beheerder aan. Deze bekijkt wie de applicatie daadwerkelijk in beheer kan nemen en adviseert over de beheersstructuur.


Implementatie
Aan de praktijktest met het asbestvolgsysteem deden een aantal woningcorporaties in Amsterdam, Den Haag en Amersfoort mee. Na evaluatie van het praktijkgebruik kan het systeem dan halverwege 2009 landelijk worden geïmplementeerd en worden opgeschaald naar alle corporaties en ook andere typen opdrachtgevers.

dinsdag 2 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode