LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Limburg koerst op asbestvrij

Limburg koerst op asbestvrij

De overheid legt het probleem van de asbestdaken te veel bij de eigenaren zelf, vindt Daan Prevoo, lid van het College van Gedeputeerde Staten van Limburg. Volgens hem gaat het om een maatschappelijk probleem waarbij het Rijk, provincies en gemeenten hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Het Rijk schrijft voor dat particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen in 2024 aan de buitenlucht blootgestelde asbest op daken verwijderd moeten hebben. Limburg wil de koppeling maken tussen energietransitie én de door het Rijk verplicht gestelde asbestsanering. Een vooruitstrevend en innovatief plan. Nu het asbestdossier in Nederland steeds meer belangstelling krijgt, wordt dit Limburgse plan in verschillende gremia genoemd als een voorbeeld van hoe het zou moeten. Bovendien erkent de Tweede Kamer dat inventieve lokale plannen op het gebied van asbestsanering volop ondersteund moeten worden. Voor Daan Prevoo dus meer dan voldoende reden om die plannen nu uit te voeren en waar te maken. 

Kans voor innovatieve technieken
Prevoo: "Ons aanvalsplan Asbest & Energie biedt de kans om het asbest te verwijderen vanuit het volksgezondheidsaspect maar biedt ook de kans om goed na te denken over wat je verder doet met de panden en complexen. Ga je verduurzamen, ga je het op een andere manier inrichten? Er zijn volop kansen voor de bouw- en installatiesector om met nieuwe concepten te komen. Zoals bijvoorbeeld vervanging door daken met geïntegreerde zonnepanelen of andere duurzaamheidsideeën. Ook wordt met dit plan de saneringssector een kans geboden om over te gaan op innovatieve technieken, want die zijn er maar er wordt te weinig gebruik van gemaakt. Al met al zit er gigantisch veel werk aan te komen."

 


Wilt u het gehele interview met Daan Prevoo lezen?

Volgende week verschijnt de nieuwe editie van Asbestmagazine, het onafhankelijke vakblad over asbestgerelateerde zaken. In deze editie een groot drie pagina tellend interview met Daan Prevoo waarin hij uitgebreid ingaat op het Limburgse asbestplan.

Schrijf u dan in voor een abonnement op Asbestmagazine - € 39,- per jaar (ex. btw)

Dat regelt u eenvoudig door ons een mail te sturen abonnement@asbestmagazine.nl
met daarin de vermelding:
'Ja, ik wil een jaarabonnement op Asbestmagazine voor € 39,- per jaar'
 Naam:
 Organisatie:
 Functie:
 Postadres:
 Postcode / plaatsnaam:
 Factuuradres:
 Postcode / plaatsnaam:
 E-mailadres:


 

donderdag 17 maart 2016  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode