LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Noodverordening binnenstad Roermond om vrijkomen asbest na grote brand

Noodverordening binnenstad Roermond om vrijkomen asbest na grote brand

Burgemeester Peter Cammaert van Roermond heeft vanochtend een noodverordening afgekondigd vanwege het asbestalarm. Dat maakte de gemeente vanochtend bekend. 

Bij een grote brand gisterenavond rond 21.45 uur bij jachthaven Het Steel in Roermond is asbest vrijgekomen. De asbest is neergekomen in een deel van de binnenstad van Roermond. Dit gebied is inmiddels afgezet.

Om besmetting te voorkomen is een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen:

  • Bewoners en werkenden in het gebied kunnen het gebied verlaten via daarvoor speciaal ingerichte ontsmettingspunten. Mensen die niet per sé in het gebied hoeven zijn, worden niet toegelaten.
  • Mensen in het gebied moeten hun schoenen uitdoen bij hun voordeur of ingang van een gebouw. Zo wordt voorkomen dat de asbest mee naar binnen wordt genomen.
  • Winkels in het afgezette gebied zijn voorlopig gesloten tot 12.00 uur.
  • Er zijn toegangsbeperkende maatregelen voor bevoorraders.
  • Treinen rijden wel, maar stoppen niet in Roermond totdat het station is schoongemaakt.

Twee loodsen met ongeveer zestig plezierjachten gingen in vlammen op. Het asbest zat vooral in het dak van de loodsen. De brandweer dacht eerst dat de gevaarlijke stof alleen in de buurt van de jachthaven was terechtgekomen. Later bleken de asbestdeeltjes ook in de binnenstad te zijn neergedwarreld. Twee toegangswegen naar de binnenstad zijn afgesloten en het station is onbereikbaar. Treinen stoppen er niet zolang het station niet is schoongemaakt.

De winkels in het afgezette gebied blijven tot in elk geval tot in de middag dicht. Twee basisscholen blijven gesloten, omdat ze nagenoeg onbereikbaar zijn. Verkeer dat door de stad wil, wordt tegengehouden. De treinen rijden wel, maar stoppen niet op het station van Roermond. De brandweer spuit op uitvalswegen uit het centrum auto's af, die de stad verlaten. De auto's worden aangehouden en vervolgens afgespoten.

 

Zie ook op Asbest & Bouw:

Asbestbrand vereist adequate aanpak

Wie betaalt de opruim- en schoonmaakkosten bij incidenten?

 

 

woensdag 17 december 2014  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode