LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbestzaak Groningen: nieuwbouw toch asbest in bodem

Asbestzaak Groningen: nieuwbouw toch asbest in bodem

GRONINGEN - De gemeente Groningen en projectontwikkelaar Geveke hebben een schikking getroffen over de kosten van asbestsanering bij het Helperplein in de stad. Beide betalen 250.000 euro. Door de schikking is de gemeente duurder uit, maar zo wordt wel een langslepende juridische procedure voorkomen.

De asbestvervuiling, in zo'n 20 tuintjes, kwam eind vorig jaar aan het licht. Bewoners zouden geen gevaar lopen. Wel zijn er beperkingen rond het gebruik van de grond opgelegd.


Tijdens de bouw van de woningen in de jaren negentig van de vorige eeuw was het gebruik van asbest al niet meer toegestaan. Desondanks werd er in 2009 asbest ontdekt in de tuinen van de bewoners aan het Helperplein in Groningen.
De sanering van de voor- en achtertuinen aan het Helperplein kost de gemeente meer dan oorspronkelijk gepland. Een jaar geleden ging de gemeenteraad akkoord met en krediet van 200.000 euro om de voortuinen van de betreffende percelen schoon te maken. Nu moet er nog eens 250.000 euro uit worden getrokken voor de reiniging van de achtertuinen.


vrijdag 12 augustus 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode