LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Shield Group International (nu bekend onder de naam Kiwa Compliance International) vindt in LDC partner voor snellere en wereldwijde groei

Shield Group International vindt in LDC een partner voor de wereldwijde groeistrategie van het management team. Shield Group International (nu bekend onder de naam Kiwa Compliance International) gaat zelfstandig verder, los van de Kiwa Groep.

Frank-Maarten Gribnau, CEO van Shield Group International: "Zowel Kiwa als Shield Group International (SGI) kunnen nu de focus leggen op hun afzonderlijke activiteiten en groeistrategieën. Ons business plan voor de komende vijf jaar gaat uit van een verbreding en verdieping van ons scala aan diensten. We gaan ons marktaandeel vergroten in de landen en de regio’s waarin we opereren. Met deze management buyout hebben we weer zelf de volledige controle over onze internationale operatie en dat geeft ons de juiste focus en energie.”

In de afgelopen jaren is SGI uitgegroeid tot een betrouwbare en gerespecteerde partner in Europa voor diensten op het gebied van asbest, schoon water en gevaarlijke stoffen. De management buyout stelt SGI in staat organisch te groeien door uitbreiding, professionalisering en verbreding van diensten. Met partner LDC krijgt SGI ook de mogelijkheid om strategische aquisities te doen. “Wij gaan onze wereldwijde diensten nog verder bundelen en op elkaar laten aansluiten”, legt Gribau uit. “Niet alleen op de gebieden waar men ons van kent: gezondheid & veiligheid, milieuanalyses, -inspecties en -consultancy, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van binnenklimaat. Veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving op ons terrein bieden ook nieuwe kansen. Met het wereldwijd openen van nieuwe hubs kunnen wij onze klanten nog efficiënter en dichterbij van dienst zijn dan ze toch al van ons gewend zijn. ”

“Lang verhaal kort, de komende jaren is het business as usual”, zegt Gribnau. “Onze klanten kunnen rekenen op dezelfde kwaliteit die ze van ons gewend zijn. Daarnaast blijven we gewoon dezelfde merken voeren, zoals [Kiwa Compliance, Kiwa Inspection & Testing, Kiwa Oesterbaai en BME Opleidingen]. Het is onze ambitie om op een slimme en gecontroleerde manier te groeien in de komende vijf jaar.” Nieuwe marketinginitiatieven zullen in de loop van 2019 worden geïntroduceerd als onderdeel van ons bredere ‘Keeping the future in shape’ programma, waarmee we onze bedrijfsonderdelen en de SGI cultuur harmoniseren.

SGI was als afzonderlijk bedrijfsonderdeel ruim vijf jaar onderdeel van de Kiwa Groep (Kiwa Compliance International). De Kiwa Groep (met focus op certificering) en de Shield Group International (met focus op analyses, inspecties en consultancy op milieugebied) zijn nu formeel los van elkaar, maar blijven strategische zakelijke partners. “Dit nieuwe initiatief is een vooruitgang voor alle partijen, beide organisaties kunnen nu focussen op hun kernkwaliteiten.”

Bron persbericht

maandag 3 juni 2019permalink