LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Young Technology Award - asbestverwerking

In theater Prismare in Enschede is donderdagavond 5 november voor de tweede keer de finale van de Young Technology Award voor veelbelovende technologiebedrijven in Overijssel. De uitreiking van de prijs waarvoor alleen bedrijven in aanmerking komen die jonger zijn dan vijf jaar, is een initiatief van Kennispark Twente met de partners Deloitte, ABN Amro en PPM Oost.


Dit jaar zijn er zes finalisten waaronder het bedrijf 'Twee R Recycling' te Hengelo.
Het bedrijf is opgericht in september 2009 met in totaal 36 werknemers. Omzet is er nog niet. Twee R Recycling - het puinrecyclebedrijf van Anton Reef waar al 36 mensen werken - heeft een methode ontwikkeld waarmee asbest op een veilige manier kan wor­den verwerkt.

De crux zit in het veranderen van de structuur van de kanker­verwekkende asbestvezel, waardoor de vezel zich bij inademing niet meer kan nestelen in de lon­gen. Twee R Recycling wil in Zwolle een verwerkingsinstallatie met een capaciteit van 90.000 ton bouwen, gelijk aan de hoeveelheid asbest die jaarlijks bij sloop in Nederland beschikbaar komt. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro, waarvoor bij de EU 1,5 miljoen subsidie is aange­vraagd.


(BRON: www.deondernemer.nl)

dinsdag 27 oktober 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode