LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Opruimen asbest kost gemeente Alphen half miljoen

19 oktober 2009 Het asbest in Gezondheidscentrum Zwammerdam gaat de gemeente Alphen aan den Rijn waarschijnlijk meer dan een half miljoen euro kosten. Naar verwachting duurt het nog tot het begin van de zomer volgend jaar tot het gebouw weer asbestvrij is. Ook de oorzaak is inmiddels bekend: een onoplettende ongediertebestrijder.

Dat stellen de Alphense burgemeester en wethouders. Zij trekken 180.000 euro uit voor het huren van vervangende huisvesting voor de gebruikers van het gezondheidscentrum: een huisartsencentrum, fysiotherapeut Van den Berg en Stichting DeLimes: ,,Noodzakelijk om de bedrijfscontinuïteit van de bedrijven en de gezondheidszorg voor de inwoners van Zwammerdam te waarborgen'', aldus het college in haar besluit.

Op maandag 15 september werd het gezondheidscentrum op Plein 1 acuut gesloten. Een aannemer was er bezig om een cv-ketel te vernieuwen, waarvoor die asbestplaten moest verwijderen. Op de zolder van het vroegere gemeentehuis trof hij echter reeds gebroken platen aan. ,,Dat blijkt door iemand te komen die er bezig is geweest met ongediertebestrijding'', verklaart een woordvoerder van de gemeente nu. ,,Die heeft niet geweten dat hij met asbestplaten bezig was.''

Hoewel uitgebreid onderzoek uitwees dat er geen asbestvezels in de lucht rondzweefden, en er dus geen gezondheidsrisico bestond, besloot de gemeente voor de zekerheid het pand af te sluiten. Gehuld in witte pakken met maskers mocht het personeel van de bedrijven hun essentiële spullen ophalen.

BRON: www.leidschdagblad.nl

dinsdag 20 oktober 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode