LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Forse strafeis saneerder van asbest

Forse strafeis saneerder van asbest

Een asbestsaneringsbedrijf in Hapert viel de twijfelachtige eer te beurt om als eerste in ons land onderworpen te worden aan een intensief rechercheonderzoek.

Deze week kwam de zaak voor en de uitkomsten van het onderzoek waren aanleiding voor de officier van justitie om een stevige straf te eisen tegen de directeuren die ten laste werden gelegd dat zij hadden 'gerommeld en gesjoemeld' met de geldende regels. De eis was een celstraf van negen maanden waarvan zes voorwaardelijk.

De officier vroeg de rechters bovendien het bedrijf een boete op te leggen van 30.000 euro en, als stok achter de deur, een voorwaardelijke stillegging van zes maanden. De officier benadrukte dat zij met deze strafeis een signaal wil afgeven aan alle asbestsaneerders. Bij het verwijderen van asbest kunnen vezels loskomen die longkanker kunnen veroorzaken.

Het openbaar ministerie verwijt de verdachten onder meer dat zij asbesthoudende materialen hebben opgeslagen op plekken waar dat niet mocht, dat zij formulieren hebben vervalst en asbest lieten verwijderen door niet bevoegd personeel. De directeuren ontkennen.

(BRON: Brabants Dagblad)

donderdag 27 augustus 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode