LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Saneringsregeling asbestwegen derde fase

In Twenterand vindt de komende jaren nog een sanering van asbesthoudende toegangswegen, kavelpaden en erfverhardingen plaats.

In opdracht van het ministerie van VROM worden tot en met 2011 honderden verontreinigde locaties in Gelderland en Overijssel gesaneerd.
De grootscheepse schoonmaakoperatie is noodzakelijk, omdat in een wijde omgeving van Harderwijk en Goor in het verleden op grote schaal asbest als verhardingsmateriaal is gebruikt. De afgelopen jaren is vast komen te staan dat dit verhardingsmateriaal, indien niet voldoende afgedekt, gezondheidsrisico's met zich meebrengt.
De afgelopen jaren zijn diverse locaties gesaneerd in het kader van de 1e en 2e fase. Het projectbureau Saneringsregeling asbestwegen derde fase, opgedragen aan Dienst Landelijk Gebied, is verantwoordelijk voor de derde en laatste saneringsronde. Hierbij horen ook een aantal direct aangrenzende bodemlocaties, die eveneens zijn verontreinigd met asbest.
Mensen die een vermoeden hebben dat er asbest in hun toegangswegen, kavelpaden en erfverhardingen zit, kunnen zich voor 1 september melden bij Projectbureau Saneringsregeling asbestwegen derde fase.

dinsdag 25 augustus 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode