LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Verontreiniging ‘asbestwegen' groter dan gedacht

De sanering van asbestwegen in en rond Harderwijk loopt vertraging op. De geplande datum van 1 januari 2010 wordt daardoor niet gehaald. Zowel het voorbereiden van het werk als het saneren zelf levert meer werk op dan aanvankelijk gepland.

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben deze week een extra bedrag van bijna 2,4 miljoen euro beschikbaar gesteld om verdere vertraging te voorkomen.

De vrees bestaat dat bij langere vertraging er weerstand ontstaat bij eigenaren en andere belanghebbenden bij wegen die met asbest zijn verontreinigd. Dit gezien de gezondheidsrisico's die aan de aanwezigheid van asbest verbonden zijn.

Veel wegen in Harderwijk en omgeving zijn in het verleden verhard met asbest dat afkomstig was van de toenmalige Asbestona fabriek in Harderwijk.

De huidige sanering is in 2007 al aanbesteed. In 2008 werd begonnen met de daadwerkelijke sanering van wegen en erven. Dat de sanering duurder uitvalt heeft onder meer te maken dat de omvang van de asbestverontreiniging groter is dan aanvankelijk werd aangenomen.


(Bron: De Stentor)

donderdag 16 juli 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode