LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbestgevaren meer in schijnwerpers

Asbestgevaren meer in schijnwerpers

Wat zijn de risico's van losse asbestvezels voor de volksgezondheid en het milieu? Waar kom je ze tegen en wat kun je er aan doen? Dit voorjaar is VROM een communicatietraject gestart dat zich richt op het vergroten van kennis en bewustzijn bij Nederlanders over asbest.


Zo wil VROM via publicaties in verschillende media-aandacht vragen voor (de gevaren van) asbest. Het ministerie richt zich hierbij vooral op eigenaren en huurders van woningen die voor 1994 zijn gebouwd en willen slopen/verbouwen. In een derde van deze woningen bevindt zich mogelijk asbest. VROM roept hen op de woning te laten controleren op asbest en dit eventueel door professionals te laten verwijderen.

Daarnaast richt het traject zich ook op eigenaren van gebouwen met asbestdaken (zoals schuren en stalen in buitengebieden). VROM wil dat eigenaren verweerde daken bij voorkeur vervangen vanwege de schade die deze kunnen hebben voor mens en milieu.

Het dossier Asbest (http://www.vrom.nl/asbest) op de internetsite van VROM vormt de rode draad. In alle communicatie-uitingen wordt verwezen naar dit internetdossier. Hier zijn publicaties, wetten en regels en veelgestelde vragen te vinden.

Gemeenten en professionals kunnen ook terecht op de vernieuwde website www.infomil.nl/asbest waar ze onder anderen een 'toolbox asbest' vinden.

donderdag 9 juli 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode