LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbestvondst winkelcentrum: gesloten winkels en gebrekkige communicatie

Asbestvondst winkelcentrum: gesloten winkels en gebrekkige communicatie

Afgelopen weekend is tijdens werkzaamheden aan een winkelpand in het Veenendaalse winkelcentrum De Corridor, asbesthoudend materiaal aangetroffen. Vervolgens ging het fout, zowel tijdens de verwijdering van het asbest als in de communicatie naar passanten en omwonenden.


De in mei afgegeven vergunning voor de verbouwing volgde op een verklaring van een gecertificeerd bedrijf dat er in de supermarkt geen sprake van asbest was. Maar bij het vorderen van de werkzaamheden ontstond bij de aannemer een vermoeden van asbest en zo werd zaterdag een bureau ingeschakeld om onderzoek te doen. De verwijdering van de asbest vond vervolgens zondag plaats en daarbij werd het asbestprotocol niet nageleefd. Volgens een woordvoerder werden onvoldoende voorzorgsmaatregelen getroffen en ook de gemeente werd niet ingelicht.

Communicatie onvoldoende
Zondagavond werden andere betrokkenen, zoals winkeliers en bewoners boven De Corridor, ingelicht. Daarbij zorgde de gemeente voor het informeren van de bewoners en ING, eigenaar van De Corridor, tekende voor het verstrekken van informatie aan haar huurders. Sommige huurders hoorden pas wat er speelde toen zij voor een dichte Corridor kwamen te staan.
Een van de huurders die niet gecontacteerd werd, was Q-Park, eigenaar van twee parkeergarages die grenzen aan De Corridor. Een manager vertelde niet te zijn geïnformeerd en dat hij er pas iets over hoorde op het moment dat hij al, vanuit een parkeergarage, het winkelcentrum was ingelopen.

Een ander punt van zorg die tijdens de bijeenkomst was de vraag om specifieke aandacht voor panden die grenzen aan Albert Heijn. Een aantal winkels heeft via een open plafond direct verbinding met de supermarkt en personeel van deze winkels zou zaterdag de gehele dag in stof hebben gewerkt.

De werkzaamheden zijn door de Arbeidsinspectie stilgelegd en de gemeente heeft een eigen onderzoek gestart. De uitslagen van de onderzoeken zullen vandaag bekend worden.

(Bron: Veenendaalse Krant)

dinsdag 7 juli 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode