LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbestprobleem winkelcentrum Veenendaal groeit

Vandaag is bekend geworden dat met het oog op de veiligheid en de volksgezondheid in overleg is besloten een deel van winkelcentrum Passage Corridor in het centrum van Veenendaal hermetisch af te sluiten.


Behalve zeer hoge concentraties amosietvezels in de Albert Heijn zijn maandag ook verhoogde concentraties asbestdeeltjes gemeten in de de gang van het winkelcentrum vlakbij de Albert Heijn.
De metingen zijn door een bureau in opdracht van de gemeente Veenendaal verricht en met spoed gisteren geanalyseerd door TNO. De gemeten waarden amosiet, zogenoemd bruin asbest liggen ver boven de wettelijke grens van de Arbowet.

Behalve in de winkelgang zijn ook metingen verricht bij een van de naastgelegen winkels. Er is afgesproken met Corridor eigenaar ING dat de Albert Heijn hermetisch wordt afgesloten. Vervolgens is het plan de lucht in het winkelcentrum te verversen.

Met speciale installaties wordt de lucht behandeld en gezuiverd. Steeds worden dan metingen verricht of de lucht weer schoon is. Milieuwethouder Jaap Pilon verwacht dat dit proces twee tot vier dagen vergt. Zolang blijven het winkelcentrum en de circa zestig winkels gesloten.

Ook wordt vandaag in overleg met de deskundigen bekeken of in de verschillende zaken die tegenover, links en rechts van Albert Heijn zijn gevestigd ook metingen moeten worden verricht.

dinsdag 7 juli 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode