LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbestvolgsysteem genomineerd voor ICT-prijs

Asbestvolgsysteem genomineerd voor ICT-prijs

Een nieuw asbestvolgsysteem, grotendeels gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken (EZ), is genomineerd voor de Computable awards 2009 als beste ICT-project bij de overheid. Het Asbestvolgsysteem maakt het melden van asbestverwijdering en controleren van uitgevoerde wijzigingen gemakkelijker en transparanter.

Samenwerkingsverband

Het asbestvolgsysteem is ontwikkeld en getest in een samenwerkingsverband tussen Aedes vereniging van woningcoroperaties, de Vereniging voor Verwijdering van Toxische en gevaarlijke Bouwmaterialen (VVTB), de Stichting Certificatie Asbest (SC), de Arbeidsinpectie en EZ. Dankzij het systeem kan arbeids- en milieuwetgeving eenvoudiger worden gehandhaafd. In totaal zorgt dit voor een lastenvermindering van 1 miljoen euro. De bedrijven in de sector financieren zelf de beheerskosten.

De aanpak rond asbest is één van de pilotprojecten die staatssecretaris Heemskerk uitvoert om met behulp van ICT de regeldruk voor het bedrijfsleven te verlagen. De projecten zijn onderdeel van het programma 'Slim geregeld, goed verbonden' (SGGV).

De Computable Awards 2009 worden op 14 oktober 2009 uitgereikt.

maandag 29 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode