LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Test van asbestvolgsysteem lijkt positief

Test van asbestvolgsysteem lijkt positief

Volgens een bericht op de website van Aedes krijgt de test van het asbestvolgsysteem, onderdeel van het programma ‘Slim geregeld goed verbonden' van het ministerie van Economische Zaken, begin 2010 hoogstwaarschijnlijk een landelijk vervolg.


De ervaring die verschillende partijen bij de test van het asbestvolgsysteem hebben opgedaan zijn positief en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overweegt het systeem verplicht te stellen voor bedrijven die actief zijn in de asbestverwijdering.

Ook de vijf woningcorporaties die aan de test van het asbestvolgsysteem deelnamen hebben er enthousiast op gereageerd. Volgens deze corporaties (Steadion, Haag Wonen, de Alliantie Amersfoort, de Alliantie Amsterdam en Ymere) helpt het systeem bij het voeren van regie op de asbestverwijdering en zorgt het voor verlaging van de regeldruk. Daarnaast is het voor deelnemende partijen, van het begin tot het eind van de asbestverwijdering, duidelijk in welke fase het proces zich bevindt.

Woningcorporaties die meer over het asbestvolgsysteem willen weten, kunnen hiervoor contact opnemen met het programma ‘Slim geregeld goed verbonden'.

vrijdag 26 juni 2009  |  1 reactiespermalink

Reacties

En.... Wát deden de betrokken partijen er wérkelijk mee. We zijn nu ruim 5 jaar verder en weten wat meer over de woningcorporaties. Over asbest in deze tak van sport heb ík geen vragen door de parlementaire commissie gehoord. U wel ?

reactie door jan van zelm  |  woensdag 10 december 2014 @ 16:50 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode