LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Todesgefahr Asbest: Neue Kranke durch das alte Gift Vanavond op televisie 21.45 WDR 1 ‘Panorama'

Todesgefahr Asbest: Neue Kranke durch das alte Gift Vanavond op televisie 21.45 WDR 1 ‘Panorama'

Donderdag 25 juni om 21.45 uur is bij de WDR (Duitsland 1) in het actualiteitenprogramma ‘Panorama' een bijdrage te zien met als titel "Todesgefahr Asbest: Neue Kranke durch das alte Gift".


In dit programma wordt een beeld geschetst van een woonomgeving in het voorjaar van 2009 in Hamburg. We zien bouwvakkers aan het werk met het renoveren van een huis en allerlei afval wordt onbeschermd uit het gebouw gehaald en onafgedekt en ongecontroleerd in afvalcontainers gegooid. De stofwolken hebben vrij spel en niemand die zich zorgen maakt.

Medewerkers van het programma Panorama nemen monsters van het stof en uit onderzoek blijkt dat er een hoge concentratie asbestvezels in de stofmonsters aanwezig is. Het blijkt dat dit geen incident is want gelijkaardige onderzoeken op andere plekken leveren dezelfde resultaten op. Ondanks alle asbestinformatiecampagnes is men zich nog steeds onvoldoende bewust van de gevaren van asbest.

In Duitsland is het gebruik en toepassen van asbest sinds 1993 verboden. In de afgelopen 30 jaar zijn er in Duitsland al meer dan 20.000 mensen overleden aan de gevolgen van asbest.

donderdag 25 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode