LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Toch asbest op gesaneerd speelveld

Toch asbest op gesaneerd speelveld

In de wijk Rodenrijse Zoom in Berkel en Rodenrijs, is op een stuk terrein naast een kinderspeelveld asbest aangetroffen. Het terrein is onlangs gesaneerd en opnieuw ingezaaid maar waarschijnlijk liggen er stukjes asbest op dit veldje waar ook kinderen kunnen komen.

Het terrein is gesaneerd door de BAM en principe door de gemeente is toezicht gehouden of alles goed verloopt. Nu lijkt het erop dat dit laatste onvoldoende is gebeurd.
De gemeente is er inmiddels van op de hoogte en voor hen is het niet duidelijk hoe dit kan omdat de BAM een verklaring heeft afgegeven dat het terrein schoon is.

Er zal nu een onderzoek plaatsvinden of de concentratie van aangetroffen deeltjes asbest boven het toelaatbare valt of dat het hier om echte vervuiling gaat.

Bron: Nieuwsblad De Heraut

donderdag 25 juni 2009  |  1 reactiespermalink

Reacties

Het zal de duvel helpen dansen zeg.... Hetzelfde heb ik persoonlijk bij een véél gebruikt speeltuintje aan asbest-puin brokstukken gevonden AAN DE OPPERVLAKTE ÓP HET WANDELPAD middenin een speeltuin in Vlaardingen. Ecoloss is geweest en hebben nóg wat brokstukjes gevonden..... verder - NIETS ! (Weet dat het speeltuintje dus is opgehoogd met puinbreekmateriaal... WAT IS ER NU ALLEMAAL FOUT? WANNEER KOMEN DEZE KINDEREN AANKLOPPEN BIJ HET I.A.S./S.V.B.? Over 10 tot 60 jaar ? Weten ZIJ dán nog waar ZIJ blootgesteld geweest kunnen zijn ?! Al zóuden ze het weten, grote kans dat het onder 'helaas, verjaard' weggeschreven zal worden. Tenzij Ecoloss het keurig in de rapporten houdt en NIET na 5 jaar weg mag gooien als 'afgedane administratie'.

reactie door jan van zelm  |  woensdag 10 december 2014 @ 17:01 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode