LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbest nog niet volledig verboden in USA

Asbest nog niet volledig verboden in USA

Verrassend genoeg is asbestos nog niet voor 100 procent in de ban in de Verenigde Staten. Dit ondanks dat het gevaar van asbest al tientallen jaren bekend is en rechtszaken tegen voormalige werkgevers een miljoenenbusiness is.


De juridische claims die voortvloeien uit de gevolgen van asbest kennen meer verdedigers en aanklagers, en hogere kosten dan alle andere juridische gevechten rondom persoonlijke schade (bron: ‘Asbestos and the Future of Mass Torts,' by Michelle J. White, economics professor at UC San Diego.)

Ondanks de cijfers die uit deze studie zo manifest naar voren komen bestaat er in de USA nog steeds geen totaalverbod op het gebruik van asbest. Een poging hiertoe middels ‘The Ban Asbestos in America Act of 2007', is nooit omgezet in wet. Het meest recente initiatief om asbest volledig te verbieden in de Verenigde Staten is de ‘Bruce Vento Ban Asbestos and Prevent Mesothelioma Act of 2008'.
De EPA, U.S. Environmental Protection Agency , heeft al in 1989 een poging gedaan om een wet op het verbod van asbest goedgekeurd te krijgen, maar de rijke asbestindustrie heeft dit weten te voorkomen en het wetsvoorstel werd weggestemd in 1991.

woensdag 24 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode