LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbest van het dak in Overijssel

Asbest van het dak in Overijssel

Met het project 'Asbest van het dak, energie in het bedrijf´ wil LTO Noord agrarische ondernemers in Overijssel stimuleren asbestdaken te verwijderen en te vervangen door zonne-energiedaken. Denk hierbij aan daken met zonnecollectoren (voor het verwarmen van water) of met zonnepanelen (voor het opwekken van elektriciteit). Voorwaarde is dat het de agrariër binnen afzienbare tijd rendement moet opleveren.


Het project is ontwikkeld in samenwerking met provincie Overijssel en sluit goed aan bij het programma ‘Energiepact Overijssel'. Dit programma heeft als doel de CO2-uitstoot in Overijssel in 2020 met 30% terug te brengen ten opzichte van de uitstoot in 1990. Het behalen van deze ambitie in CO2reductie vereist een brede en langdurige aanpak, waarin de provincie samenwerkt en steun geeft aan veel verschillende uitvoeringscoalities.
Het project is in twee fases opgedeeld. Fase 1 loopt tot begin 2010 en bestaat uit een haalbaarheidstoets. Bij een positief resultaat zal in 2010 fase twee - de uitvoering - in de provincie Overijssel van start gaan.

Meer informatie: http://www.projectenltonoord.nl/asbestvanhetdak
Bron: LTO Noord

donderdag 18 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode