LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Engeland's "killer dust" zichtbaarder

Engeland's "killer dust" zichtbaarder

Sinds de Daily Mirror zijn Asbest Campagne heeft gestart op 2 maart dit jaar, is asbest hot news in Engeland. Al meer dan drie maanden is de Engelse tabloid bezig om de lezers te informeren over de gevaren van asbest en politici te overtuigen om krachtige maatregelen te nemen tegen deze onzichtbare moordenaar.

De campagne van The Daily Mirror is doorgedrongen tot het Engelse parlement en meer dan 60 parlementsleden hebben een motie ondertekend waarin de regering wordt verzocht om actie te ondernemen. De strekking van deze motie is dat de overheid actief de bevolking moet gaan informeren over de mogelijke aanwezigheid van asbest in de woningen.

Grootschalige inventarisatie
Met name moet de waarschuwing uitgaan naar de doe-het-zelvers die zich niet bewust zijn van het asbestgevaar tijdens het klussen. Parlementslid Michael Clapham: "Het is erg belangrijk dat de mensen de juiste maatregelen treffen als er asbest wordt aangetroffen in hun huizen." De woningcorporaties worden opgeroepen om hun vastgoed te inventariseren en asbestvrij te maken. Ook wordt geadviseerd dat er een asbestinventarisatie plaatsvindt voor ieder huis dat wordt verkocht, er een landelijke inventarisatie komt van gebieden waar asbest is aangetroffen zodat projectontwikkelaars hiermee rekening kunnen houden en dat er trainingen komen voor ambtenaren die zich bezighouden met het afgeven van bouwvergunningen.
Dr Linda Waldman van de Universiteit van Sussex: "Een gebrek aan kennis van de gevaren van asbest leidt tot grote risico's." Het bewustzijn van die gevaren is ook doorgedrongen tot de hoogste kringen want minister president Gordon Brown heeft de Mirror Asbest campagne openlijk gesteund.
(Bron: Daily Mirror)

dinsdag 16 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode