LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Dodelijke asbestmijnen Canada

Dodelijke asbestmijnen Canada

Asbest is een van Canada's grootste exportartikel maar de publieke opinie is de laatste jaren gewijzigd ten aanzien van het giftige mineraal. Hoewel nog steeds veel Canadezen afhankelijk zijn van deze industrie wordt ook duidelijk dat men dankzij diezelfde industrie een hoge prijs betaalt voor de Canadese gezondheidszorg. 


Canda koploper longziekten
Naast de hoge asbestsaneringskosten die Canada in de afgelopen jaren heeft betaald om asbest te verwijderen uit scholen, huizen en bedrijven manifesteren zich nu ook de gevolgen van asbest op de gezondheid van de bevolking .
Zo registreert een van de grootste ziekenhuizen in Ontario iedere dag een nieuw asbestslachtoffer dat lijdt aan de asbestgerelateerde ziekte mesothelioom (kanker aan het long- of buikvlies). De provincie Quebec waar de meeste asbestmijnen voorkomen kent nu de hoogste concentratie van mesothelioom-patiënten wereldwijd.

Geen asbestverbod
Hoewel men weet dat asbest dodelijk gevaarlijk is zijn de asbestmijnen in Canada nog steeds in bedrijf. Het is zelfs zo dat Canada na Rusland de grootste exportland is van asbest en de ‘klanten' zijn de ontwikkelingslanden. Bovendien is Canada een van de weinige industriële landen waar asbest nog niet is verboden.

Wellicht dat, nu de dodelijke effecten van asbest de Canadezen zelf treft, de Canadese regering haar standpunt ten aanzien van het gebruik en de export van asbest zal moeten wijzigen.

maandag 15 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode