LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Familie asbestslachtoffer krijgt $ 4.5 miljoen

Familie asbestslachtoffer krijgt $ 4.5 miljoen

In Kansas City, Missouri, is een groot schadebedrag toegwezen aan de familie van de man die is overleden aan de gevolgen van asbest. De familie heeft drie grote bedrijven met succes aangeklaagd en krijgt 4,5 miljoen dollar aan schadevergoeding uitgekeerd.

De familie van de overleden Robert Wagner heeft de rechtzaak aangespannen met de aanklacht dat de blootstelling aan asbesthoudend materiaal heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Mesothelioom kanker en uiteindelijk heeft geleid tot zijn dood.
Wagner is tijdens zijn leven werkzaam geweest als tegelzetter, timmerman en in de bouw. Hierbij heeft hij gewerkt met asbesthoudend materiaal. Meer dan 30 jaar nadat hij met het asbesthoudende materiaal in aanraking is gekomen werd de diagnose van Mesothelioom kanker vastgesteld.

De bedrijven die door de familie zijn aangeklaagd: Bondex International Inc., Ohio, Allied Manufacturing of Springfield, Missouri, en Conwed Corporation of Wilmington, Delaware. 

dinsdag 9 juni 2009  |  1 reactiespermalink

Reacties

En..Dit zgn. NACALCULEREN was - omdat de kennis er dus wél degelijk al was - niet nodig geweest wanneer er TIJDIG (dus al decennia eerder, toén die kennis er al was) daadwerkelijk beschermd had geworden. Denken "dat het de tijd wel zal duren" blijkt dan nu zelfbedrog van de betalende partijen. Laat onverlet - Er vielen (en gaan nog vallen) té vele doden, door asbest !!

reactie door Jan van Zelm  |  dinsdag 16 mei 2017 @ 16:37 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode