LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Asbest in Hilversums ziekenhuis

Asbest in Hilversums ziekenhuis

Tergooiziekenhuizen in Hilversum moet zo snel mogelijk asbest saneren. Het gaat om asbest in kitresten op plafondplaten, asbest in de zandbodems van kruipruimten en in luchtschachten. De aanwezigheid van asbestdeeltjes is aan het licht gekomen bij een inventarisatie eerder dit jaar.

Volgens Tergooiziekenhuizen en de gemeente Hilversum lopen patiënten, bezoekers en medewerkers geen gevaar. ,,In ruimten waar zij kunnen komen, is geen asbest.'' Het technisch personeel en leveranciers van Tergooiziekenhuizen zijn geïnformeerd over de aanwezigheid van asbest in de kruip- en technische ruimten die bovendien zijn geblokkeerd of voorzien van waarschuwingsstickers.

Recent heeft een klokkenluider de redactie van De Gooi- en Eemlander bericht over de risico's die patiënten lopen: ,,Asbestdeeltjes waaieren door het hele gebouw heen, omdat kruipruimten alleen maar met linten zijn afgezet. '' Bij sommige patiëntenkamers zou asbesthoudende stopverf op de plafondplaten vrij komen als de deur hard open of dicht gaat. ,,Je ziet dan de plafondplaten bewegen. Stukjes kit vallen soms op de grond en worden geplet.''

Voor de Arbeidsinspectie is deze informatie aanleiding geweest om een onderzoek in te stellen.
Het ziekenhuis benadrukt dat het gaat om gebonden asbest, de kankerverwekkende asbestvezels zitten stevig verankerd in ander materiaal. Alleen bij sloop- of bouwactiviteiten kan het spul vrijkomen.
(Bron: De Gooi- en Eemlander)  

maandag 8 juni 2009  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode